Future of Web Apps

De tweede Future of Web Apps van 2007 is een stuk groter dan in februari. Je kunt met alle parallel-sessies dus ook niet alles meer volgen, maar het is duidelijk dat we middenin die toekomst zitten. Hiermee bedoel ik dat een groot deel van de presentaties over de ins en outs van het sociale web gaan. Van nut en winstgevendheid van Facebook-plugins tot tips hoe je zogenaamde trolls in communities moet behandelen om ze onschadelijk te maken.

Steeds meer bedrijven bieden daarom inmiddels white label network-software aan. Helaas zit je wel meestal vast aan een packagedeal. Het is geen kwestie van een licentie kopen en losgaan, maar je zit aan ze vast voor zaken als hosting en design. Voorbeelden hiervan zijn Kwiqq en KickApps. De showcase van laatstgenoemde was overigens wel interessant in die zin dat de kracht van niche communities werd onderstreept met succesvolle voorbeelden, van een Tupac-community tot een Doe-het-zelvers-community.

Een boeiende presentatie over tips&tricks om je community happy te houden kwam van Heather Champ die als community-manager uit de Flickr-praktijk kan putten. Een andere leuk verhaal (hoewel slecht verteld) kwam van Robert Kalin, die met Etsy het terrein van Social Shopping ontgint.

In latere posts kom ik terug op een aantal presentaties. Op dit moment wachten we op de live-versie van Diggnation. Alex en Kevin worden onthaald als popsterren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s