Mashup Demo London

Dinsdag 2 oktober was ik in Londen bij een Mashup Event. In een uur tijd werden zestien Mashups gedemonstreerd. De volledige lijst van websites en applicaties is op de event-site te vinden. Niet alle demonstraties waren echte mashups. Een paar gepresenteerde apps wil ik je niet onthouden.

Twee sites richten zich op local search. We love local is een social networksite die zich richt op recensies van de lokale middenstand en horeca. Gemaakt vanuit het principe dat we toch nog altijd eerder ergens iets kopen of gaan eten door mond-op-mond-reclame dan door een advertentie in de Gouden Gids. Een andere partij die hierin is gespringen is Tipped.

Een soortgelijk initiatie dat zich alleen op het uitgaansleven richt is Rummble. Onder het mom van ‘Network your experiences’ is het de bedoeling dat je in een vremde stad kan leunen op de eerdere ervaringen van je vrienden. Dit levert vaak betere suggesties op dan de niet-gepersonaliseerde review-sites die het web overspoelen.

Meecard zorgt voor aggregatie van al je online social network-accounts op een visitekaartje. Te bezichtigen bij Meecard zelf, maar via een embed-code ook op andere sites te plaatsen. Dus wat Eboman op zijn fantastische site zelf heeft gedaan, doet Meecard nu voor degenen met minder tijd.

Een erg interessante functionaliteit is Rollsense. Dit is feitelijk de Google Adsense voor content. Na aanmelding kun je een widget op je weblog plaatsen die automatisch gerelateerde content zoekt bij je blogpost. De techniek analyseert je post op keywords, en zoekt bij geselecteerde blogs naar inhoud die aansluit bij je verhaal. Het kan je ook nog wat opleveren, want er worden nog twee advertenties van Google bij geplaatst, waarvan de inkomsten worden gedeeld tussen jou en de Franse ontwikkelaars van 2or3things. Een andere applicatie van dit bedrijf is Bloggino. Dit is Tumblr aangevuld met directe video-upload en community-functionaliteit.

En last but not least was ik onder de indruk van fav.or.it. Dit is een feedreader-plus. Naast het organiseren van je feeds, kun je in de applicatie commentaar leveren op artikelen zonder naar het betreffende blog toe te gaan. Bovendien is het een blogging platform waar je eigen berichten kan publiceren of andermans werk kan herpubliceren.

Advertenties

Een gedachte over “Mashup Demo London

  1. Patrick Ferran

    Hey Martin,

    Ik ben een beetje roest met de Nederlandse taal. Dank je voor het goed post over mashup Demo.
    Thanks for pointing out rollSense and Bloggino. Today the ads placed will be served by Yahoo! Feel free to try it out. Best, Patrick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s