Maak gebruik van al het moois dat internet te bieden heeft

Headline Interactive (daar werk ik) heeft de website gebouwd rondom het televisieprogramma Roes. Nou ja, gebouwd is misschien het verkeerde woord. De website is samengesteld uit een viertal beschikbare applicaties. Het is dus eigenlijk een mash-app ;-)

Roes is een serie over drank- en drugsmisbruik door jongeren, die wordt uitgezonden door de VPRO. Het doel was om op de website een platform te bieden waar jongeren feitelijke informatie kunnen vinden, maar ook hun eigen verhaal kwijt kunnen. En dat op zoveel mogelijk manieren.

Om er geen tonnenproject van te maken ben ik gaan grasduinen bij de Publieke Omroep, om te zien hoe bestaande applicaties konden worden ingezet om dit doel te bereiken, en dan liefst wel zoveel mogelijk vormgegeven in de stijl van de website.

Resultaat:

  • Jongeren kunnen in een forum met elkaar ervaringen uitwisselen over gebruik van drank en verdovende middelen. Vernieuwend? Nee, maar volgens het Trimbos-instituut was er nog nergens zo’n plek waar dat tweerichtingsverkeer bestond. Dit forum is een geskinde versie van React, dat niet alleen voor alle omroepen beschikbaar is, maar ook door bijvoorbeeld Tweakers.net wordt ingezet.
  • In een eigen versie van de voor kinderen ontwikkelde Z@ppmixer kan de bezoeker zelf in beeld en geluid een videoverhaal monteren, eventueel gebruik makend van stockmateriaal.
  • De website zelf is geprogrammeerd op het Open Source MVC Framework.
  • Op 11 maart wordt er na de uitzending om 21.30 uur via een eigen kanaal op een videochat gehouden met twee acteurs uit de serie. Deze beta-applicatie is erg smooth te integreren in je eigen website.

Als je het ziet, lijkt het heel normaal, gewend als je bent aan alle mogelijkheden van internet. Maar het is toch goed om even stil te staan bij het feit dat je tegenwoordig zoveel geavanceerde technieken in zo’n korte tijd in een website live kan brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s