Customer Feedback 2.0

Klanttevredenheidonderzoek is kostbaar en tijdsintensief en als je pech hebt blijkt dat je product of dienst niet voldoet aan de behoefte van de klant. En dat was niet waar je naar op zoek was na een jaar of meer productontwikkeling. Ontwikkelaars van internet-applicaties hebben daarom de neiging om hun product of dienst al in een vroeg stadium te lanceren. Onder het adagium ‘Demo or Die‘ (of anders: ‘Release early and often‘) worden Alpha- en Beta-releases van een product gelanceerd, waarbij de feedback van de gebruikers zeer op prijs wordt gesteld en wordt meegenomen in het ontwerp van volgende versies van het product.

Dit is een goede manier om je product te laten aansluiten bij de behoefte van de klant. Dell Computers heeft met dit doel voor ogen zelfs een hele website opgezet, die geheel gericht is op feedback van de klant. Op Ideastorm.com zijn inmiddels bijna 10.000 ideeën voor nieuwe Dell-producten of -diensten geponeerd door (potentiële) klanten. En de bezoekers van de site bepalen onderling zelf welk idee het beste is om door Dell uitgevoerd te worden, door te stemmen op het idee dat hen het meeste aanstaat.

Uservoice in actieHet is nu voor iedereen mogelijk om op deze manier in contact te treden met zijn klanten, zonder daarvoor veel te betalen. Bij Uservoice kun je tijdens de publieke beta-release gratis een pagina opzetten, waarbij je niet onder doet voor Dell’s Ideastrom. Je creëert hiermee een omgeving waarbij je serieus kunt laten zien dat de mening van je klanten over je product er toe doet. Maar belangrijker nog: Je weet veel beter wat je klanten eigenlijk willen! En je product kan er alleen maar beter van worden. Dus: Luister naar je klanten, en haal het beste uit jezelf:)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s