De toekomst van webapplicaties

Vorig jaar tijdens de Future Of Web Apps in Londen verkondigde Edwin Aoki van AOL het evangelie van de webapplicaties. Het zou niet lang duren of de hele wereld zou alleen nog maar gebruik maken van webapplicaties. Dit jaar moet hij toegeven dat zijn voorspelling niet is uitgekomen. Betekent dat de snelle opkomst van het gebruik van webapplicaties weer op zijn retour is? Nee, dat zou hij niet willen zeggen. Maar er gaat wel iets mis.

Veel van de webapplicaties die nu worden gebouwd besteden wel veel aandacht aan gevalideerde HTML en CSS, maar daar zit een gebruiker helemaal niet op te wachten. Die wil YouTube en roddels over beroemdheden.

Wat essentieel is volgens Aoki voor we met webapplicaties World Domination kunnen bereiken, is een open software-ontwikkeling. Zoals Open AIM zijn API’s heeft verbeterd en veel restricties in het gebruik ervan heeft meegenomen, zo zouden alle partijen dit moeten doen.

Resultaat van deze ontwikkeling zou zijn dat iedereen met een passie alle beschikbare services aan elkaar kan koppelen, en zo zijn eigen webapplicatie bouwt rondom een bepaalde niche. Developing Web Apps for Dummies. Zodra dat boek in de winkel ligt, zijn we een stap in de goede richting.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s