De kracht van Twitter in de Natuur

Genieten van de natuur en tegelijkertijd twitteren: ik word er om beschimpt als ik met het gezin een mooie wandeling maak. Ook de boswachters van Natuurmonumenten stonden niet direct te trappelen toen men bij de regio Drenthe van die club had bedacht dat het leuk zou zijn als er berichten uit het veld zouden worden doorgeseind op het microblogplatform. Toch nam André Donker, gepassioneerd boswachter in Drenthe-Zuid, de Blackberry mee op pad. En met succes.

Sinds februari dit jaar twittert @andredonker de wederwaardigheden van een boswachter voor inmiddels een kleine 900 volgers. Waar op kantoor af en toe nog gepoogd werd te sturen in de toonzetting van zijn tweets, leerde André zelf gaandeweg wel waar zijn volgers leuk op reageerden en een eigen stijl was geboren. Poëtisch doet hij verslag van zijn omgeving. Op verzoek schiet hij foto’s van het landschap in de ochtenddauw, en zijn volgers zijn dol op hem.

Toen André voor de vijfde keer in korte tijd op de Huenderweg tussen Wateren en Doldersum doodgereden dassen vond, besloot hij daarom tot een inzamelingsactie voor een Dassentunnel via zijn Twittervolgers. De 15.000 euro die een tunnel onder de Huenderweg kost, had-ie snel bij elkaar. Sterker nog, door het enthousiasme van André en een extra bijdrage van de gemeente Westerveld, is er zoveel geld gedoneerd dat er nu zes dassentunnels worden aangelegd. Twitter werkt ook voor de Dassen!

(via @AljeZandt)

Advertenties

Een gedachte over “De kracht van Twitter in de Natuur

  1. Pingback: Headline Interactive » Blog Archive » Natuur en sociale media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s