Guy Kawasaki interviewt Amit Singhal, VP Google Search

Amit Singhal is Senior Vice President en Google Fellow verantwoordelijk voor Google Search. Uiteraard laat hij niets los over het algoritme dat elke SEO specialist wil ontcijferen. Dit interview gaat daarom over de richting waarin Google denkt voor de continue verbetering van search en met name van de user epxerience. Een kort verslag in de vorm van vraag en antwoord:

Guy: Wat is het effect van mobile devices op Google search?

Amit: We zien dat zoeken altijd doorgaat. Tijdens lunch en dinnertime verplaatst het gebruik van desktop naar mobile search. Uitdaging voor Google is om die mobiele search te optimaliseren. Eenvoudigst is wellicht om te praten tegen je smartphone, maar dat is in een congreszaal toch een beetje raar en irritant voor je buurman. Maar ouderwets een zoekterm intypen en de resultaten opzoeken is ook niet altijd mogelijk. Als je in je auto rijdt, moet er dus ook een alternatief zijn voor op het scherm getoonde resultaten, die je op dat moment niet kunt zien.

Guy: Wat is het effect van Google Plus?

Amit: Google Plus maakt search echt universeel. Alles wat je wlt vinden kan gezocht en gevonden worden. Zowel openbare informatie als je persoonlijke assets. Je foto’s zijn alleen voor jou vindbaar, maar openbare content voor iedereen. Documenten voor jou en degenen met wie je het gedeeld hebt. Google zal deze resultaten blijven optimaliseren voor elke gebruiker.

Guy: Maar toch: hoe kom ik op de eerste resultaatpagina?

Amit: Produceer content van hoge kwaliteit, die waarde toevoegt voor je lezers. Zorg dat je lezers die content echt willen hebben, en je zult geheid hoog ranken in de resultaten.

Guy: Dus zeg je nu dat SEO bullshit is?

Amit: Nee…dat zou betekenen dat ik zeg dat marketing bullshit is. Want SEO is niets anders dan het marketen van je content voor Google. Maar als je doet wat ik hiervoor zei, dan heb je niks anders nodig.

Guy: Hoe staat het met Google Now

Amit: Google Now is als de Star Trek computer, met dit vershcil dat Google Now in staat is of moet zijn om je antwoorden te geven op de vraag die je nog niet gesteld hebt. Als je vlucht vertraagd is, dan krijg je dat gewoon te horen. Dat moet Google je vertellen: dingen die je mote weten moeten automatsich naar je toekomen.

Guy: Als je nu een nieuw bedrijf zou beginnen, wat zou dat zijn?

Amit: Willekeurig welk bedrijf dat de enorme hoeveelheid menselijke kennis ontsluit. Elk bedrijf zou ik kunnen starten dat de hele wereld doorzoekbaar maakt. Maar…dat doe ik al bij Google, dus er is geen noodzaak om dit zelf te beginnen:)

Guy: Wat is de grootste uitdaging voor Google?

Amit: Er zijn verschillende key technologies die nog steeds niet goed zijn opgelost: knowledge graph, speech recognition, natural lanuage understanding. Dit zijn drie grote uitdagingne vooe Google. Knowledge, wat weet de user al. Speech, hoe matchen we dit aan de kennis van de user. Natural language, hoe praten we terug. Maar hij is onder de indruk hoever ze toch al zijn op deze drie vlakken

Guy: Wat zijn nieuwe projecten waar Google aan werkt?

Amit: Een voorbeeld van een nieuw project heeft betrekking op ontwikkelingslanden. Als mensen inontwikkelingslanden al toegang tot internet hebben, dan is dat vaak niet in hun native language. Dus Google investeert zwaar in dingen als Google Translate, zodat deze mensen echt het hele internet kunnen bezoeken en niet alleen dat kleine stukje dat in hun eigen taal is geschreven. Bovendien wordt er in computing power geïnvesteerd, om de resultaten ook daar sneller beschikbaar te hebben

Amit: The destiny of search is to become the Star Trek computer.

Advertenties

Een gedachte over “Guy Kawasaki interviewt Amit Singhal, VP Google Search

  1. Pingback: Terugblik op South by South West 2013 | Martijn Verver schrijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s